Macedonische droom werkelijkheid met PEFC goedkeuring

PEFC International is blij om aan te kunnen kondigen dat het nationale boscertificeringssysteem van Macedonië voor het eerst de goedkeuring heeft ontvangen.

“Met een door PEFC goedgekeurd nationaal systeem in Macedonië, komen de dromen uit om met Macedonische bosbouw aan te sluiten bij het wereldwijde initiatief voor duurzaam bosbeheer,” aldus Vladimir Stojanovski, voorzitter van de Raad voor Duurzaam Bosbeheer in de Republiek Macedonië.

“Dezelfde positieve energie die werd gebruikt bij het opzetten van ons nationale boscertificeringssysteem zal worden overgedragen naar de volgende stappen: het PEFC certificeren van het eerste bos in Macedonië.” “Namens de Raad voor Duurzaam Bosbeheer in de Republiek Macedonië, wil ik alle belanghebbenden bedanken die aan het proces hebben deelgenomen,” vervolgde de heer Stojanovski.

“Ik wil ook TJConsulting bedanken voor het geven van constructieve opmerkingen ter verbetering van het nationale systeem, CNVP voor hun niet-aflatende steun tijdens het proces en tot slot, voor PEFC voor hun waardevolle hulp tijdens het proces.”

PEFC Collaboration Fund

Macedonië treedt in de voetsporen van vele andere landen die PEFC-goedkeuring hebben gekregen, mede dankzij de steun van het PEFC Collaboration Fund.

“Het is fantastisch om te zien dat het Macedonische boscertificeringssysteem is goedgekeurd”, aldus Ben Gunneberg, CEO van PEFC International, na de aankondiging. “Ons Collaboration Fund heeft financiële en technische ondersteuning geboden voor de

ontwikkeling van het Macedonische systeem, dus dit is een prachtig einde van het project en briljant nieuws voor de boseigenaren van het land die nu hun duurzame bosbouwpraktijken kunnen bewijzen door middel van PEFC-certificering.”

Het project in Macedonië is ontstaan ​​uit een eerder project om bewustzijn en capaciteit voor duurzaam bosbeheer en PEFC-certificering te ontwikkelen in de bosbouwgemeenschap van Macedonië, Albanië en Kosovo. Met als doel de basis te leggen voor de ontwikkeling van nationale boscertificeringssystemen.

Systeem documentatie

  • Evaluatierapport door TJConsulting (Engels);
  • Volledige documentatie van het systeem (Engels).

Verdere informatie