MaterialDistrict: PEFC op de beursvloer én in het theater

PEFC staat van 6 tot en met 8 maart op het MaterialDistrict evenement in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Op vrijdag 8 maart, vanaf 10.45 uur, organiseert PEFC het theaterprogramma “Biobased Acceleration beyond Wood”. Tijdens het evenement informeert PEFC de bezoekers over het gebruik van gecertificeerd hout voor interieur en bouwprojecten én de positieve impact ervan op duurzaamheid en klimaatverandering.

Op de beursvloer, stand F03 en hotspot F01, toont PEFC voorbeelden van gecertificeerde houtproducten en ontvangen bezoekers een jong boompje als symbool voor het behoud van bossen en de strijd tegen klimaatverandering.

In het theaterprogramma delen architecten en experts onder dagvoorzitterschap van Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie / de Bouwcampus / Building Balance ) op 8 maart hun ervaringen en inzichten over het gebruik van hout en andere biobased materialen in de bouw. Dit programma, getiteld “Biobased Acceleration beyond Wood”, belicht onder meer nieuwe regelgeving, ontwerpmethoden en technische innovaties. Sprekers zijn onder andere Timo Broersen van Finch Buildings, Rueben Kieffer van Boom, Maarten Willemen van PEFC, Laetitia Nossek van DGBC, en Alex de Rijke sinds november professor Timber Architecture aan de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft.

PEFC nodigt je uit om het MaterialDistrict evenement bij te wonen en stand F01 en F03 te bezoeken. Boek jouw gratis ticket via deze speciale hyperlink: https://utrecht.materialdistrict.com/tickets/PEFC.

Atto Harsta,
Aldus bouwinnovatie /
de Bouwcampus /
Building Balance

Timo Broersen,
Finch Buildings

Rueben Kieffer,
Boom

Maarten Willemen,
PEFC

Laetitia Nossek,
DGBC

Alex de Rijke,
professor Timber Architecture, TU Delft Faculteit Bouwkunde