Mijlpaal: 40e land lid van PEFC
PEFC tropisch bos overzicht

Met de aansluiting van Japan en de goedkeuring en acceptatie van de nationale bosstandaarden van China en Indonesië in 2014 is de aansluiting van het Indiase Network for Certification and Conservation of Forests (NCCF) een mijlpaal en een enorme vooruitgang in Azië. Towards the Tipping Point zet zich voort.

“Het is fantastisch om te zien dat India het vijfde land in Azië is dat zich aansluit bij het internationale keurmerk PEFC. Tevens is India het 40e land, dat is een mijlpaal”, aldus Ben Gunneberg, CEO van PEFC International. “NCCF heeft in het afgelopen jaar hard gewerkt om alle belanghebbenden te betrekken bij het ontwikkelen van de Indiase bosstandaard”.

Network for Certification and Conservation of Forests (NCCF), PEFC lid

“NCCF wil duurzaam bosbeheer en dus boscertificering volgens de criteria en eisen vaan PEFC stimuleren in India. Wij waarderen de steun die PEFC International en haar wereldwijde netwerk geeft met de aanvaarding van onze aanvraag om lid te worden. Ons lidmaatschap is een bevestiging en stimuleert ons om de nationale bosstandaard verder uit te werken”, zegt Sachin Raj Jain, lid van het forum dat de nationale bosstandaard ontwikkelt.

“Boscertificering heeft niet alleen impact op de Indiase bossen, het verhoogt ook het bewustzijn over en de voordelen van verantwoord geoogst hout. Dit is belangrijk in een land met een snelgroeiende economie en vraag naar grondstoffen uit het bos. Wij waarderen de inzet van de overheid, belanghebbenden en boseigenaren bij de samenwerking om een duurzame bosstandaard te ontwikkelen”, zegt de heer Gunneberg.

“Via deze weg willen wij graag alle belanghebbenden die zich inzetten voor duurzaam bosbeheer bedanken. Wij raden geïnteresseerde aan om zich ook aan te sluiten en zo het duurzaam beheren van bossen op de kaart te zetten in India”, benadrukt Sachin Raj Jain.

Door lid van PEFC te zijn heeft NCCF aan een belangrijke voorwaarde voldaan om een aanvraag in te dienen voor de goedkeuring van de Indiase bosstandaard.

Meer informatie

27.08.2015