Nieuwe CEO voor PEFC International

Michael Berger als nieuwe CEO van PEFC

De Raad van Bestuur van PEFC International in Genève – Zwitserland heeft aangekondigd dat zij Michael Berger per 1 juni 2022 hebben benoemd tot secretaris-generaal/CEO van PEFC International. “Michael zal een toegewijde en actieve leider zijn voor de PEFC Alliantie“, aldus Eduardo Rojas Briales, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Met zijn teamgerichte managementstijl, zijn focus op samenwerking en innovatie en zijn opmerkelijke expertise en technische kennis, zijn we ervan overtuigd dat hij PEFC zal begeleiden in de komende jaren.

Michael Berger heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van milieu- en kwaliteitsbeheer, duurzame ontwikkeling van toeleveringsketens en managementsystemen. Hij is sinds 2011 werkzaam bij PEFC, de afgelopen tijd als als waarnemend CEO.

Na zijn studie economie en PhD in bosbouw, werkte Michael als managementconsultant in verschillende sectoren, voordat hij als technisch expert voor accreditatie-instanties en bij een toonaangevend duurzaamheidsadviesbureau in Duitsland werkte. Michael was ook docent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan de School for Forestry and Sustainable Resource Management aan de Technische Universiteit München in Weihenstephan.

Ik voel me vereerd door het vertrouwen dat het bestuur van PEFC en onze leden in mij hebben”, aldus Michael Berger. “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met collega’s van lid organisaties over de hele wereld, ons uitstekende team bij PEFC International en alle andere belanghebbenden die zich bij ons willen aansluiten op de PEFC-reis.