Nog 1 week te gaan. Wat is jouw #mooistebospaadje van Nederland?

Sinds de Dag van de Aarde 22 april jl. daagt PEFC heel Nederland uit erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het mooiste bospaadje van Nederland. Honderden foto’s zijn al op Facebook, Instagram en Twitter geplaatst met de #mooistebospaadje. De jury is zich aan het warmlopen om al deze foto’s te bekijken en 10 nominaties in zowel de categorie jeugd als volwassenen te selecteren voor de tentoonstelling.

De wedstrijd #mooistebospaadje loopt nog tot en met 5 juni, Wereldmilieudag, ’s nachts. Je hebt dus nog 1 week om mee te doen en een foto van jouw mooiste bospaadje te plaatsen op Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #mooistebospaadje (of je foto te uploaden op mooistebospaadje.nl). Jouw foto wordt dan gepubliceerd op www.mooistebospaadje.nl en je dingt automatisch mee met de wedstrijd. Ook kinderen kunnen meedoen!

WIN EEN VAKANTIE IN EEN BOOMHUT, HOBBIT WONING OF EFTELING
Er zijn mooie prijzen te winnen voor volwassenen én kinderen:

Voor volwassenen:
1e prijs vakantieweek in een boomhut, 2e prijs vakantieweekend in een boomhut en 3e prijs is een dagbezoek aan de Efteling.

Voor kinderen:
1e prijs overnachten in de Efteling, 2e prijs midweek in een Hobbit woning en 3e prijs is een dagbezoek aan de Efteling.

DE JURY
De driekoppige jury is enthousiast en zijn zich aan het warmlopen om alle #mooistebospaadje foto’s te bekijken en 10 nominaties in zowel de categorie volwassenen als jeugd te selecteren. De jury bestaat uit:

Hans Dorrestijn, schrijver en cabaretier;
Frans Kapteijns, vrijwillig boswachter regio Brabant en bekende twitteraar;
Edo van Uchelen, bioloog en natuurfotograaf.

De selectie wordt op donderdag 21 juni bekend gemaakt. Uit deze selecties worden de winnaars gekozen (1e, 2e en 3e prijs) van beide categorieën en die worden op 5 juli bekend gemaakt tijdens de opening van de tentoonstelling.

PRIJSUITREIKING OP DE OPENING VAN DE TENTOONSTELLING
De winnaars in zowel de categorie volwassenen als jeugd gaan gefotografeerd worden op hun mooiste bospaadje door de bekende fotograaf Sven Menschel. De beelden worden op groot formaat tentoongesteld. Op 5 juli worden de genomineerden uitgenodigd voor de opening van de tentoonstelling én de prijsuitreiking van het #mooistebospaadje van Nederland.

De opening van de tentoonstelling en de prijsuitreiking vinden plaats op donderdag 5 juli om 14.00 uur op De Barkel in Wierden, Hexelseweg 52B. Pleisterplaats De Barkel is gelegen aan diverse wandel- en fietsroutes. Op het landgoed kan je pauzeren en een consumptie nuttigen terwijl je geniet van de natuur, de kruidentuin en de beelden. Ook is een wandeling in het bos mogelijk. De Barkel van de heer en mevrouw Boom was het eerste bos in Nederland dat een PEFC-certificaat behaalde. De openingstijden zijn van 07.00 tot 21.00 uur, ook in het weekend. www.pleisterplaatsdebarkel.nl. De tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zondag 16 september.