Oekraïne en Guyana sluiten zich aan bij de PEFC-familie

Op de 24e internationale Algemene Vergadering tijdens de PEFC Forest Certification Week dit jaar verwelkomden we onze 52e en 53e nationale leden. De Algemene Vergadering, ons hoogste besluitvormend orgaan, stemde Oekraïne en Guyana in de alliantie.

“We zijn erg blij om de PEFC-familie verder te zien groeien en we kijken ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe leden uit Oekraïne en Guyana,” zei Ben Gunneberg, CEO van PEFC International.

De nieuwe leden:

“Oekraïne is een van de grootste landen van Europa en 15,6% van het land is bedekt met bossen. Dat is 10,4 miljoen hectare, ”zei Mariya Maha van het Association National Voluntary Forest Certification System, ons nieuwe nationale lid voor Oekraïne.

“Wij geloven dat PEFC ons kan ondersteunen bij het opstellen en implementeren van onze enige nationale bosstandaard. De reputatie van PEFC zal ons helpen het vertrouwensniveau van bosarbeiders te vergroten en een sterke samenwerking met alle belanghebbenden op te bouwen om de risico’s voor onze bossen te elimineren. “

Ons tweede nieuwe lid, de Guyana Forestry Commission (GFC), leidt de uitvoering van de Voluntary Partnership Agreement (VPA), een handelsovereenkomst tussen Guyana en de Europese Unie.

De samenwerking tussen PEFC en lokale belanghebbenden in Guyana begon in 2015, ondersteund door het PEFC Collaboration Fund. In een gezamenlijk project met CIRAD hebben we in de regio gewerkt aan nieuwe kennis over de langetermijneffecten van houtwinning op zowel koolstofvoorraden als houtherstel in de vochtige tropen. De resultaten van het project zullen bijdragen aan het ontwikkelingsproces van een nationaal duurzaam bosbeheersysteem in Guyana.

Zowel het Association National Voluntary Forest Certification System als de Guyana Forestry Commission willen in de nabije toekomst een nationaal systeem ontwikkelen.

De PEFC-familie blijft groeien

Oekraïne en Guyana zijn niet de enige nationale leden die dit jaar tot de PEFC alliantie zijn toegetreden. Al in juni hebben we het Vietnam Forest Certification System (VFCS) en het Myanmar Forest Certification Committee (MFCC) verwelkomd als ons 50e en 51e nationale lid.