OLVG Anna Paviljoen met PEFC hout
OLVG Anna Paviljoen

Met het aansnijden van een enorme taart in de vorm van beschuit met muisjes openden burgemeester Van der Laan van Amsterdam en Aaf Brandt Corstius op 9 april het Anna Paviljoen, het nieuwe moeder- kindcentrum van het ziekenhuis Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Het gehele interieur van het Paviljoen is van PEFC-gecertificeerd hout. 

Met 53 zorgsuites is het Anna Paviljoen een van de grootste moeder- en kindcentra van het land. De zorgsuites zijn comfortabel en geven de ouders en het kind privacy en 24 uur service.

 OLVG_Anna Paviljoen_Van der Laan snijdt taart met Anna_klein

Moeder, kind én partner verblijven samen in een eigen moderne zorgsuite, die volledig is afgestemd op de behoeften van het jonge gezin. Uniek is dat de vaders ook mogen blijven slapen in het Paviljoen. Jaarlijks worden ongeveer 3000 kinderen geboren in het Anna Paviljoen. Het Paviljoen is bestemd voor baby’s vanaf 32 weken. Tijdens de opening waren een aantal Anna’s van verschillende leeftijden speciale gasten, alle Anna’s zijn namelijk geboren in het Anna Paviljoen van het OLVG.

Het Anna Paviljoen is ontworpen door EGM Architecten. Naast een uniek ontwerp en zorgconcept is er in het Anna Paviljoen aandacht voor hout uit duurzaam beheerd bos. De interieurbouwer Herman Thijs B.V., in het bezit van een PEFC Chain of Custody-certificaat installeerde meubilair, kasten, banken, bedden en balies gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Hiermee levert het OLVG een bijdrage aan een toekomst met hout voor generaties die in het Anna Paviljoen geboren worden.

Meer informatie over het Anna Paviljoen is te lezen op de website van het OLVG.

OLVG Anna Paviljoen_Copyright EGM Architecten

Foto: © EGM Architecten

10.04.2015