Ook retailers kunnen eenvoudig en effectief duurzaam verpakken

Consumenten vinden dat overheden en bedrijven een belangrijke rol spelen als het gaat om maatschappelijke veranderingen. Ook bij het verduurzamen van de verpakkingsketen. Wist je dat ook jouw organisatie eenvoudig een positieve bijdrage kan leveren aan onze planeet? PEFC heeft een video gepubliceerd waarin hierover in 1 minuut uitleg wordt gegeven aan retailers.

De wereld verandert en het milieubewustzijn is heel hoog. Een verantwoordelijke speler zijn is tegenwoordig een noodzaak voor bedrijven die concurrerend willen blijven op de markt.

De vraag naar duurzame producten is de laatste jaren gestaag toegenomen. Overheden over de hele wereld en organisaties zoals het Consumer Goods Forum hebben de noodzaak erkend om ontbossing aan te pakken, velen hebben zich aangemeld bij de ‘New York Declaration on Forests’. Ontbossing tegengaan vormt nu de kern in het beleid van velen ten aanzien van klimaatverandering.

Voor detailhandelaren is het echter complex om de duurzaamheid te waarborgen van producten gemaakt van hout.

“As the Board of The Consumer Goods Forum, we pledge to mobilise resources within our respective businesses to help achieve zero net deforestation.”

Ook jij kunt een positieve bijdrage leveren aan onze planeet!

Eenvoudig en effectief

Het PEFC-label is een eenvoudig en effectief hulpmiddel waarmee je een verantwoorde keuze maakt. Met het label op een houten- of papierenverpakking communiceer je dat deze van duurzame herkomst zijn.

Meer dan 90% van de bossen in de landen om ons heen zijn PEFC-gecertificeerd. Door de voorkeur te geven aan PEFC-gecertificeerde producten bij de aankoop van hout en papier voor uw verpakkingen en houtproducten als pallets, geeft u de voorkeur aan lokaal hout en daarmee aan korte transport routes.

Door te kiezen voor PEFC-gecertificeerde papieren en kartonnen verpakkingen, ben je niet alleen verzekerd van de duurzame oorsprong van de grondstoffen die je gebruikt, maar draag je ook bij aan een beleid om ontbossing tegen te gaan, wordt er continue CO2 opgenomen door bomen, werk je mee om de 17 Sustainable Development Goals te behalen en voldoe je aan de vraag van de consument. Je toont tegelijkertijd de inzet van jouw bedrijf voor verantwoord inkopen en het behoud van de bossen.

Je kan een begin maken door het opstellen van een algemene “Beleidsverklaring Duurzaam Bosbeheer”. Een aantal uiteenlopende organisaties hebben deze beleidsverklaring reeds ondertekend, bijvoorbeeld Friesland Campina en Woningcorporatie De Alliantie.

PEFC heeft een voorbeeld van zo’n algemene beleidsverklaring gemaakt waarmee je aangeeft de voorkeur te geven voor duurzame producten. Deze beleidsverklaring is hieronder te downloaden in een word document.

Is jouw organisatie een retail bedrijf? Sinds februari 2020 kan elk retail bedrijf het PEFC logo gebruiken door bijzonder lid te worden. Wil je meer weten? Stuur ons dan een e-mail en we nemen contact met je op.

“2/3 of consumers have a better perception of companies that demonstrate responsible purchasing practices through a certification label such as PEFC” – GFK Global consumer survey

Je kunt deze opmaken in jouw eigen huisstijl en daarmee geschikt maken voor jouw  communicatie. 

Downloaden beleidsverklaring

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Deze wordt maximaal acht keer per jaar gestuurd.

Sorry, aanmelding niet gelukt. Probeer het opnieuw.
Dank voor de aanmelding!

“De ondertekening van de ‘beleidsverklaring duurzaam bosbeheer’ is een belangrijk moment, maar we zien het vooral als een startpunt. Het gaat om de uitvoering”.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Patricia Dolman, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie.