Oproep aan onderzoeksinstituten om samen te werken aan het PEFC-project Impactmeting

PEFC lanceert een project om de uitkomst van certificering van duurzaam bosbeheer in Europese bossen te meten. We zijn op zoek naar samenwerking met een onderzoeksinstituut om het project naar een hoger niveau te tillen.

De samenleving vraagt steeds vaker naar bewijs van de impact van vrijwillige boscertificering in de praktijk. Het doel van dit project is om een duidelijk beeld te geven van het positieve effect van PEFC-certificering op de Europese bossen. Het is ook bedoeld om een ​​methodologie te  ontwikkelen om de effecten van boscertificering te onderzoeken die ook in andere regio’s kan worden toegepast.

We zijn op zoek naar een gerenommeerde bosonderzoeksorganisatie die internationaal opereert met een sterke kennis van de Europese bosbouw (context, problemen, enz.). De organisatie moet in staat zijn om een ​​team van wetenschappers te mobiliseren dat zowel de deskstudy als het veldonderzoek kan uitvoeren (voor meer details zie de Terms of Reference).

Het project  zal drie jaar duren en richt zich op Europese landen. Het is verdeeld in twee fasen: een deskstudy- en een veldverificatiefase. De twee fases zijn gescheiden waardoor de resultaten van fase één  bepalend kunnen zijn voor fase twee.

Het onderzoeksinstituut zal beide fases van het project uitvoeren; PEFC zal daarbij ondersteunen. Nationale PEFC-leden zullen ook betrokken worden, zodat de onderzoeken het niveau krijgen dat nodig is om de meest nauwkeurige resultaten te leveren.

Raadpleeg de Terms of Reference voor meer gedetailleerd informatie over het project:

PEFC SFM Impactmeting Terms of Reference (PDF 196.88 KB)

Als je geïnteresseerd bent vul dan het formulier in. Graag vóór 12 juli 2023.

Bij vragen neem contact met PEFC International via thomas.seyvet@pefc.org.