PEFC Coffee-to-go cup
PEFC gecertificeerde koffie bekers

PEFC Coffee-to-go cup

Of het nu een gewone koffie is, een cappuccino of een espresso, in Nederland drinken we bijna 2,5 kop koffie per persoon per dag.

Nederlanders zijn een van de grootste koffiedrinkers ter wereld. Koffie drinken is een onderdeel van het dagelijks leven: het is een moment van rust of gezellig samenzijn. Voor het overgrote deel wordt de koffie thuis of op het werk geconsumeerd, maar de coffee-to-go is in Nederland ook groeiende.

Op steeds meer plekken, in met name steden, zijn coffee-to-go shops te vinden. Daar de consument eist dat niet alleen de koffie, maar ook de kwaliteit van de verpakking goede duurzame eigenschappen moet hebben, is het niet verwonderlijk dat steeds vaker duurzame, oftewel eco paper cups, zoals de BioWare paper cups, worden gebruikt voor de coffee-to-go. Afgelopen december hebben de BioWare paper cups van Huhtamaki The Caterer Product Excellence Award 2014 gewonnen in de categorie ‘Sustainable Initiative of the Year’. De BioWare cups zijn gemaakt van PEFC-gecertificeerd materiaal. Het PEFC-keurmerk is onderdeel van het ontwerp van de BioWare paper cups.

PEFC-gecertificeerde BioWare paper cups
De producent van de BioWare paper cups is Huhtamaki.

Meer over de Product Excellence Award kunt u hier lezen.

PEFC gecertificeerde koffie bekers

24.04.2015