PEFC en Myanmar werken aan duurzaam bosbeheer
PEFC Myanmar project

PEFC gaat gezamenlijk met het Myanmar Forest Certification Committee aan duurzaam bosbeheer werken in het land. Het project wordt ondersteund door het Prince Albert II of Monaco Foundation.

“Boscertificering kan de bosbouwsector van Myanmar sterk ondersteunen en bijdragen aan het lopende hervormingsproces,” aldus dr. Nyi Nyi Kyaw, directeur-generaal van de bosafdeling van het Ministerie van natuurlijke hulpbronnen en milieubescherming van de regering van Myanmar bij de lancering van het nieuwe initiatief ter bevordering van duurzaam bosbeheer in Myanmar.

“Het project zal drie jaar lopen met een duidelijke focus op het nationale boscertificeringsschema,” aldus Sarah Price Hoofd Projecten en Ontwikkeling van PEFC International. Met het project streeft PEFC er naar boscertificering in Myanmar te stimuleren en zo oplossingen te creëren door: 1) het verminderen van de kosten door lokale expertise te stimuleren en daarmee de afhankelijkheid van internationale deskundigen te verminderen, 2) certificering uit te breiden naar niet houtproducten, 3) een model te maken om groepscertificering te promoten en 4) belanghebbende in staat te stellen een dialoog te hebben over het belangrijke onderwerp duurzaam bosbeheer.

Het project ‘Werken in partnerschap om duurzaam bosbeheer naar de bossen van Myanmar te brengen’ wordt mede gefinancierd door het Prince Albert II of Monaco Foundation. Het project ondersteunt de samenwerking tussen belanghebbende om instrumenten te ontwikkelen die juridische, duurzame en transparante handel in bosproducten helpt.

“We kijken er zeer naar uit om met PEFC samen te werken,” zei U Shwe Kyaw, voorzitter van de Myanmar Forest Certification Committee (MFCC). “MFCC wil zo snel mogelijk lid van PEFC worden en we zullen blijven werken aan het boscertificeringsschema om internationale erkenning door PEFC te bereiken. We promoten ook PEFC’s Chain of Custody certificering als een oplossing om traceerbaarheid van houtstromen te bevorderen.”

Meer informatie:

  • Brochure over het project (Engelstalig)

Als je meer wilt weten hoe jij kunt bijdrage aan dit partnerproject, neem dan contact op met : MFCC – timcertcom@gmail.com of PEFC International – development@pefc.org.