#PlantJouwToekomst: verpak duurzaam én plant bomen!

PEFC, hét internationale onafhankelijke keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer, is dit jaar weer kennispartner van Empack. En niet voor niets. Een groene en gezonde toekomst staat bovenaan de agenda van EasyFairs, de organisator van Empack, dankzij duurzaam bosbeheer kunnen die ambities daadwerkelijk worden waargemaakt.

De stand van PEFC (wat staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification) is onderdeel van het Welcome Area. Onder het genot van een kop koffie of thee vertellen de medewerkers alles over PEFC-gecertificeerde verpakkingsmaterialen, die gegarandeerd van duurzame herkomst zijn. PEFC is een eenvoudig en transparant keurmerk dat verantwoorde inkoop garandeert, ook aan retailers die verpakkingen gebruiken. Op woensdag 5 april vanaf 13:00 uur licht PEFC zijn visie toe tijdens een presentatie met de titel #PlantJouwToekomst: verpak duurzaam én plant bomen!

Wereldwijd beheren 1 miljoen boseigenaren hun bos volgens de eisen van het PEFC-keurmerk. Zij bezitten gezamenlijk ruim 325 miljoen hectare bosgrond. Daarnaast bezitten zo’n 25.000 bedrijven in ruim zeventig landen het handelsketencertificaat van PEFC, wat betekent dat zij hout en/of houtproducten zoals papier en (vouw)karton voor verpakkingen, uit duurzaam beheerd bos gebruiken.

Empack vindt dit jaar plaats op 5 en 6 april in de Brabanthallen te ‘s-Hertogenbosch. PEFC is te vinden in de Welcome Area direct na uw registratie: stand 7.1. Via de hyperlink kan je jouw bezoek gratis registreren.