Prijsuitreiking en opening tentoonstelling wedstrijd #mooistebospaadje
#mooistebospaadje van Nederland - PEFC

De winnaars van de wedstrijd #mooistebospaadje van Nederland 2018 hebben hun prijzen in ontvangst genomen tijdens de opening van de tentoonstelling in het bos. De genomineerde en winnende foto’s en de foto’s gemaakt van de winnaars op hun eigen mooiste bospaadje zijn te bezichtigen tot en met 16 september a.s.

“Met ver over de 300 inzendingen en de vele enthousiaste reacties is de wedstrijd ‘#mooistebospaadje van Nederland 2018’ een geslaagde actie” aldus Maarten Willemen, voorzitter van PEFC Nederland. “Wij bedanken alle inzenders voor de mooie, originele foto’s met hun eigen mooiste bospaadje. De bijbehorende teksten gaven vaak ook een extra dimensie aan de foto.”

PRIJSUITREIKING

De jury bestaande uit schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn, vrijwillig boswachter regio Brabant en bekend twitteraar Frans Kapteijns en bioloog en natuurfotograaf Edo van Uchelen hebben de #mooistebospaadje winnaars uit de nominaties gekozen. “Het was heel spannend en het was ook heel moeilijk! Maar de winnaars zijn uiteindelijk toch bekend”, aldus Frans:

Winnende foto’s uit de categorie jeugd (t/m 18 jaar):

  1. Roos – Lievelingspaadje langs de beek;
  2. Mats & Syrah – #mooistebospaadje;
  3. Vincente & Wouter – Dit maakt mij blij.

Winnende foto’s uit de categorie volwassenen:

  1. Mariska Kwee – Caught in a minute in a dream that I had 〰 ❤ Somewhere else❤Indians❤? – locatie Ede;
  2. Jeroen Schouten – Lush – locatie Apeldoorn;
  3. Bert ten Brink – Winter in het Bos – locatie Hilversum.

 

TENTOONSTELLING

Alle 20 genomineerde foto’s (10 per categorie) zijn te bezichtigen tijdens de tentoonstelling #mooistebospaadje van Nederland op landgoed De Barkel in Wierden. De foto’s zijn afgedrukt op doeken van zo’n 120 x 100 cm en zijn opgehangen tussen de bomen op landgoed De Barkel. De Barkel is het 1e Nederlandse bos dat PEFC-gecertificeerd werd.

Naast alle genomineerde foto’s zijn de 6 winnaars van beide categorieën gefotografeerd op hun eigen #mooistebospaadje met het beeldmerk van de campagne. Ook deze foto’s zijn op doeken afgedrukt voor de tentoonstelling.

1e prijs volwassenen: Mariska Kwee – Caught in a minute in a dream that I had 〰 ❤ Somewhere else❤Indians❤? – locatie Ede

1e prijs jeugd: Roos – Lievelingspaadje langs de beek

De tentoonstelling op De Barkel, Hexelseweg 52B in Wierden is te bezichtigen tot en met zondag 16 september. De openingstijden zijn van 07.00 tot 21.00 uur, ook in het weekend. Voor meer informatie over De Barkel bezoek www.pleisterplaatsdebarkel.nl.

HET MOOISTE BOSPAADJE IS EEN IDEE VAN PEFC™

Vanaf 22 april, de Dag van de Aarde, tot en met 5 juni, Wereldmilieu Dag, daagde PEFC heel Nederland uit om erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het #mooistebospaadje van Nederland.

PEFC is hét internationale onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer, want bossen zijn belangrijk voor mensen, dieren en planten. Daarom koesteren wij de bossen en bospaadjes. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd en in stand gehouden worden.

Alle inzendingen zijn te zien op www.mooistebospaadje.nl.

Alle beelden zijn hier te downloaden.