Rondeel organiseert Tomorrow’s Timber Talk

Bouwen met hout heeft de toekomst. Omdat u als ontwerper, bouwer, projectontwikkelaar of anderszins betrokken bent bij hout als innovatief bouwmateriaal nodigen wij u graag uit voor de Tomorrow’s Timber Talk op 28 oktober in de Gasfabriek Deventer.

Hier kunt u kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hout als innovatief én duurzaam bouwmateriaal voor woning- en utiliteitsbouw. De Tomorrow’s Timber Talk wordt u gezamenlijk aangeboden door Architectuurcentrum Rondeel, MKB Deventer en PEFC Nederland.

Tomorrow’s Timber Talk

Op 28 oktober vanaf 20.00 uur verzorgen Pablo van der Lugt (Green Matters/TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus) een interactieve kennissessie waarin de vele toepassingsmogelijkheden van hout als bouwmateriaal worden besproken. Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks Tomorrow’s Timber Talks die door heel Nederland worden gehouden en enorm gewaardeerd worden. Door hout te gebruiken als bouwmateriaal blijft CO2 opgeslagen, draag je bij aan het tegengaan van ontbossing en het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Kennissessie “Tomorrows Timber” in woning- en utiliteitsbouw 

De sprekers van de avond, Pablo van der Lugt en Atto Harsta hebben het boek Tomorrow’s Timber geschreven. Het boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout, met name op het gebied van ‘Mass Engineered Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal. Aan de hand van prachtige voorbeelden vertellen beide sprekers over de vele mogelijkheden die er zijn om meer hout te gebruiken, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd, gecertificeerd bos. De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie lijken schier oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op.

Geïnteresseerd in de Tomorrow’s Timber Talk donderdag 28 oktober in de Gasfabriek te Deventer? 

Kijk voor meer informatie en het programma op www.rondeeldeventer.nl en meld je direct aan. Deelnemers ontvangen een Woody Bag met daarin o.a. de PEFC editie van het prachtige Tomorrow’s Timber boek uitgegeven door MaterialDistrict.

Ook geïnteresseerd in het organiseren van een Tomorrow’s Timber Talk op locatie? Een impressie is hier te bekijken en meer informatie is te lezen op pefc.nl/talks.