Samenwerking tussen PEFC en Easyfairs ook in 2019 voortgezet tijdens verpakkingsbeurs Empack

PEFC Nederland is partner van Easyfairs, de organisator van de Empack, de beurs waar de toekomst van de verpakkingstechnologie centraal staat. Samen met Easyfairs organiseert PEFC Nederland op 3 april op de beursvloer in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch een miniconferentie in de Netwerk Theatre over innovatieve, biobased & circulaire materialen.

Resource: Kies innovatief, biobased & circulair’

Tijdens de eerste beursdag verzorgt PEFC een mini-conferentie over duurzame materialen binnen het thema ‘Resource: Kies innovatief, biobased & circulair’. Onder leiding van dagvoorzitter Siem Haffmans, van Partner for Innovations, vertellen diverse sprekers over de duurzame waardes en visies van hun organisatie qua impact op milieu, mens en economie. Tevens gaan zij in op het innovatieve proces, vanaf ontwerp tot en met het gebruik van PEFC-gecertificeerde, hernieuwbare en recyclebare grondstof papier en karton voor een verpakking. De mini conferentie vindt plaats op woensdag 3 april van 14:00 – 16:00 uur.

Communiceer en informeer de consument

De consument heeft een sleutelrol: er moet wel afzet zijn van producten gemaakt van biobased materialen. Helaas ontbreekt het bij de meeste consumenten nog aan gedegen kennis over duurzame producten gemaakt van hout of karton/papier. In Nederland werkt PEFC er hard aan om de kennis over bossen en duurzaam hout en papier te verhogen bijvoorbeeld door presentaties te geven, blogs te schrijven, vlogs te publiceren en samen te werken met organisaties die dit onderwerp ook op hun agenda hebben staan.

Eén ding is duidelijk. Voor de retail, die dicht bij de consument staat, is hiervoor ook een taak weggelegd en ketenverantwoordelijkheid te nemen door bijvoorbeeld duurzame biobased materialen in te zetten en te communiceren over verantwoorde consumptie en productie (SDG 12) naar de consument over het hoe en waarom zij dat doen.

Tijd en locatie

Centraal gelegen, in het midden van de Brabanthallen is een Networking Lounge en Theatre ingericht waar voornamelijk de focus gelegd wordt op netwerken tussen bezoekers en brancheorganisaties. De Networking Lounge is een ontmoetingsplaats waar bezoekers onderling of met specialisten van gedachten kunnen wisselen over de actuele thema’s van de verpakkingscommunity.

PEFC bemant een van de drie Networking Lounges, standnummer 7E.100, op 3 en 4 april van 10:00 – 16:00 uur.  Het programma op woensdagmiddag 3 april vanaf 14.00 uur gericht op het thema ‘Resource: kies innovatief, biobased & circulair’ en informatie over de sprekers volgt binnenkort empack.nl.

Registreer je gratis voor een bezoek aan de Empack: