SFI zet nieuw Guinness World Record

De Sustainable Forestry Initiative, SFI en haar partners in Noord-Amerika hebben een nieuw Guinness World Record gezet: 202.935 bomen in één uur planten.

PEFC_SugarPineFoundation_groot

SFI, het Noord-Amerikaanse PEFC lid werkte samen met 29 teams, van 25-100 personen, om bomen te planten op locaties in Amerika en Canada. In totaal namen 1.165 vrijwilligers deel aan de record poging. De vrijwilligers waren van alle leeftijden en achtergronden zoals de bosbouw sector, gemeenschaps- en jeugdorganisaties en leden van SFI commissies. De Guinness World Record organisatie heeft het ‘Officially Amazing’ certificaat uitgereikt aan SFI.

“Met de 20e verjaardag van SFI kan ik geen betere manier bedenken om herkenning te krijgen voor onze inzet voor gezonde bossen en duurzame gemeenschappen. Het is een erkenning dat de acties die we vandaag nemen een significante impact hebben op de toekomst van onze bossen” aldus Kathy Abusow president en CEO van SFI.

Het planten van bomen werd gedaan van 13.00 tot 14.00 EDT op 20 mei jl. op locaties van New York City tot en met Vancouver eiland, Brits-Columbia.

SFI Guinness World Record certificate

Bekijk de hoogtepunten van het planten op de video hieronder.

28.09.2015