Shoppers prefereren papieren verpakking
Lovechock Rocks, PEFC gecertificeerde verpakking

Het PEFC kantoor in Verenigd Koninkrijk verwelkomt het resultaat van de opiniepeiling van de Confederation of Paper Industries (CPI). De peiling geeft aan dat meer dan de helft van de Engelse consumenten het prefereren om hun verse producten in papieren verpakkingen mee te nemen.

PEFC gecertificeerd broodverpakking van de Lidl Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft, 57%, van de 2.289 ondervraagde consumenten de voorkeur geeft aan papieren verpakking voor hun kruidenierswaren en voedsel. 31% heeft geen mening en maar 8% geeft de voorkeur aan plastic.Volgens CPI weerspiegelt het onderzoek ook dat papier en golfkarton de meest populaire vorm van verpakken blijft voor de consument in het Verenigd Koninkrijk. Golfkarton, de meest gereceyclede verpakking, wordt ervaren als één van de meest aantrekkelijke.

Het resultaat van het CPI opinieonderzoek onderstreept de uitkomst van de Global Consumer Survey uitgevoerd door GfK in opdracht van PEFC. Uit het GfK onderzoek bleek dat een keurmerk, als het PEFC-keurmerk, het meest betrouwbare middel is om de consument het vertrouwen te geven dat het product gemaakt is van hout of papier uit duurzame bron.

Wat verzekert u het meest dat er rekening is gehouden met milieuoverwegingen?
Wat verzekert u het meest dat er rekening is gehouden met milieuoverwegingen?

Ruim 80% van alle consumenten wil graag dat een keurmerk op het product wordt vermeld. Keurmerken leveren consumenten een gevoel van vertrouwen. Zo is 60% van de 13.000 ondervraagden het erover eens dat hun keuze voor een product met keurmerk als PEFC op de verpakking tijdens het boodschappen doen, een positief verschil maakt voor de bossen op de aarde. Slechts een kleine minderheid, 10%, gaf aan dat hun keuze voor een duurzaam geproduceerd product niet het verschil zou maken.

De ‘PEFC Global Consumer Survey’ werd uitgevoerd door GfK gevestigd in Duitsland, in opdracht van PEFC International. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 13.000 consumenten in 13 landen, 1.000 mannen en vrouwen in de leeftijd 16+ per land in Australië, Oostenrijk, Brazilië, China , Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Meer informatie:

Foto: Sonia Chapelle

26.02.2015