Tentoonstelling #mooistebospaadje in het bos met winnende en genomineerde foto’s

In Wierden is de tentoonstelling met de genomineerde en winnende foto’s van de wedstrijd #mooistebospaadje te bezichtigen tot en met 16 september a.s. op landgoed De Barkel.

De winnaars van de wedstrijd #mooistebospaadje van Nederland 2018 hebben hun prijzen in ontvangst genomen tijdens de opening van de tentoonstelling in het bos. “Met ver over de 300 inzendingen en veel enthousiaste reacties is de wedstrijd ‘#mooistebospaadje van Nederland 2018’ een geslaagde actie” aldus Maarten Willemen, voorzitter van PEFC Nederland. “Alle foto’s zijn te bekijken op www.mooistebospaadje.nl en de genomineerde en winnende foto’s zijn te bekijken langs een speciale wandelroute in het PEFC-gecertificeerde bos op landgoed De Barkel”.

WINNAARS
“Het was heel spannend en het was ook heel moeilijk! Maar de winnaars zijn uiteindelijk toch bekend”, aldus jurylid Frans Kapteijns. Naast Frans, vrijwillig boswachter en bekend twitteraar, bestond de jury uit schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn en bioloog en natuurfotograaf Edo van Uchelen.

De winnaars in de categorie volwassenen met de daarbij behorende tekst en locatie zijn:

  1. Mariska Kwee – Caught in a minute in a dream that I had 〰 ❤ Somewhere else❤Indians❤? – locatie Ede;
  2. Jeroen Schouten – Lush – locatie Apeldoorn;
  3. Bert ten Brink – Winter in het Bos – locatie Hilversum.

De winnaars in de categorie jeugd (t/m 18 jaar) met de daarbij behorende tekst zijn:

  1. Roos – Lievelingspaadje langs de beek;
  2. Mats & Syrah – #mooistebospaadje;
  3. Vincente & Wouter – Dit maakt mij blij.\

OVER DE TENTOONSTELLING
Alle 20 genomineerde foto’s, 10 per categorie: jeugd en volwassenen, zijn te bezichtigen tijdens de tentoonstelling #mooistebospaadje van Nederland 2018 in Wierden op Landgoed De Barkel. De foto’s zijn afgedrukt op doeken van zo’n 120 x 100 cm en zijn

opgehangen tussen bomen in het bos. De Barkel was het eerste Nederlandse bos dat PEFC-gecertificeerd werd. Naast alle genomineerde foto’s zijn de zes winnaars van beide categorieën gefotografeerd op hun eigen #mooistebospaadje met het beeldmerk van de campagne. Ook deze foto’s zijn op doeken afgedrukt voor de tentoonstelling.

De tentoonstelling op De Barkel, Hexelseweg 52B in Wierden is te bezichtigen tot en met zondag 16 september. De openingstijden zijn van 07.00 tot 21.00 uur, ook in het weekend. Voor meer informatie over De Barkel bezoek www.pleisterplaatsdebarkel.nl.

HET MOOISTE BOSPAADJE IS EEN IDEE VAN PEFC™
Vanaf 22 april, de Dag van de Aarde, tot en met 5 juni, Wereldmilieu Dag, daagde PEFC heel Nederland uit om erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het #mooistebospaadje van Nederland.

PEFC is hét internationale onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer, want bossen zijn belangrijk voor mensen, dieren en planten. Daarom koesteren wij de bossen en bospaadjes. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een duurzame manier worden beheerd en in stand gehouden worden.

Alle inzendingen zijn te zien op www.mooistebospaadje.nl.