Verpakkingen

Duurzaam verpakken: gewoon doen!
Verpakken met duurzaam karton, papier en hout een trend? Steeds meer opdrachtgevers vinden het een vanzelfsprekendheid! Of het nu gaat om de verpakking van thee of chocola, omdozen of pallets voor transport of cadeauverpakking.

Verpakkingen gebruikt iedereen, elke dag weer. Door PEFC gecertificeerd papier en karton te verwerken in uw verpakkingen of door pallets te maken uit PEFC gecertificeerd hout én in het bezit te zijn van een PEFC Chain of Custody certificaat is dit aantoonbaar te maken en kan de duurzaamheidsclaim doorgezet worden aan klanten. Je werkt met hernieuwbaar materiaal waarvan de bomen tijdens hun groei veel CO2 hebben opgenomen, zo help je ook in positieve zin de klimaatverandering tegen te gaan. Werken met hout uit PEFC gecertificeerde bossen draagt tevens bij aan de bescherming van de natuur en de gezonde en veilige werkomstandigheden van bosarbeiders en medewerkers  verderop in de handelsketen. PEFC gecertificeerd hout, papier of karton gebruiken loont op meerdere vlakken.

Ook geïnteresseerd in het werken met duurzame verpakkingsmaterialen? Met het PEFC 8 stappenplan is het eenvoudig om je voor te bereiden op een certificatie.

Met het PEFC Chain of Custody certificaat maak je controleerbaar aantoonbaar aan jouw klanten dat je duurzaam verpakkingsmateriaal inzet voor hun producten. Met het certificaat zal je gelijktijdig nog aan een andere wettelijke verplichting voldoen: de EU-houtverordening, deze geldt namelijk ook voor papier en karton (lees meer over de EUTR op de pagina over de Europese Unie).

PEFC is erkend door velen, van overheden, organisaties als Consumer Goods Forum en World Business Council tot en met beoordelingsmethodes als EU Ecolabel om de duurzaamheid te toetsen. Op deze pagina vind je daarvan een overzicht.

“Wij kiezen bewust voor PEFC, omdat PEFC het keurmerk is voor duurzaam bosbeheer en geheel aansluit bij ons MVO en duurzaamheidsbeleid”, Remmert Dekker B.V. te Wormer.

Behaal ook het Chain of Custody certificaat en gebruik het PEFC logo op verpakking om de duurzame herkomst te laten zien aan klanten, consumenten! In 8 stappen kan je jouw bedrijf voorbereiden voor het behalen van het certificaat. Hier lees je het 8 stappenplan.

Ben je opdrachtgever? Lees dan hier wat jij kan doen.