Het kan: duurzaam drukken én bomen planten!

Vele bedrijven hebben al het PEFC Chain of Custody certificaat en produceren duurzame drukwerk en kunnen zo de duurzame claim doorgeven aan hun klanten én dit vermelden op (consumenten)drukwerk of verpakking.

Maar weet je dat deze bedrijven ook meehelpen met het planten van bomen?

Door de keten dicht te timmeren vanaf het bos tot en met het eindproduct weet je dat er voor elke geoogste boom een nieuwe wordt geplant. En dat is precies wat er gebeurt als een PEFC- gecertificeerd bedrijf materialen uit gecertificeerde bossen inzet. Elke PEFC-gecertificeerde boseigenaar is namelijk verplicht na het oogsten van bomen voor aanplant van jonge bomen te zorgen.

Zo worden er continu bomen geplant voor PEFC-gecertificeerde bedrijven en helpen zij de bossen in stand te houden en de klimaatverandering tegen te gaan daar bomen CO2 opnemen.

Wil jij ook helpen continu bomen te planten?

“Het is een fijn idee dat je met je materiaalkeuze kunt helpen het bos te behouden”, Marketing & Design Manager Wouter Wigman”

Sluit je dan ook aan en behaal het PEFC-certificaat. Dankzij jou worden dan continu bomen geplant én blijven de bossen een onuitputtelijke natuurlijke hernieuwbare bron voor de grondstof van papieren- en kartonnenverpakkingen.

Papier en (golf)karton gemaakt van bomen zijn zowel hernieuwbaar als recyclebaar, mits deze geproduceerd zijn van gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen. PEFC-gecertificeerde drukkers en converters die PEFC-gecertificeerd materiaal inzetten tijdens het drukproces bieden hun klanten de mogelijkheid hun reputatie en merk duurzaam te etaleren, want alleen gecertificeerde drukkers en converters kunnen de duurzaamheidsclaim doorgeven aan hun klant en het PEFC logo of on-product label op het eindproduct plaatsen.

Jouw PEFC certificaat garandeert

dat voor elke geoogste boom een nieuwe wordt geplant, dus bos blijft bos

dat de grondstof
hernieuwbaar is 

bescherming van ecologische waardevolle gebieden

onderhoud en verbetering van de biodiversiteit

dat bossen CO2 blijven afvangen en opslaan

werkgelegenheid voor de lokale bevolking

bescherming van de rechten en welzijn van mensen die in het bos en de handelsketen werken

bescherming van de rechten van (inheemse) volkeren.

Zij gingen je al voor