Verrassend circulair en duurzaam verpakken. Natuurlijk doe je dat!
Empack 2016 PEFC seminar

Het inzetten van duurzame, circulaire grondstoffen als papier, karton en hout kan verrassende resultaten geven, zeker met ingrediënten als creativiteit en innovatie. We nodigen je uit tijdens de Empack het seminar ‘Verrassend circulair en duurzaam verpakken’ te bezoeken op donderdagmiddag 6 april.

Het doel van het seminar is om te inspireren en vanuit de praktijk concrete handvatten te bieden om de verpakkingsketen te verduurzamen. Diverse sprekers zullen vanuit hun eigen invalshoek een verpakkingsverhaal vertellen onder leiding van dagvoorzitter Siem Haffmans, Managing Partner bij Partners for Innovation. Siem zal tevens in gaan op het doel van de overheid om Nederland in 2050 volledig circulair te maken.

Biofutura, sinds 2008 importeur, groothandel en webshop in duurzame disposables en verpakkingen, neemt milieu serieus en vertelt dan ook hoe dit verweven is in de bedrijfsvoering en ook haar producten. PKF, lid van de EPV, deelt het verhaal van de verduurzaming van de palletketen in Nederland. Sinds 2013 hebben alle leden van de EPV namelijk een Chain of Custody certificaat, waarmee zij aantoonbaar kunnen maken dat het ingezette materiaal uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. Aansluitend zal het PEFC keurmerk nationale en internationale voorbeelden geven van verpakkingen welke gemaakt zijn van duurzaam, circulair en gecertificeerd materiaal.

Laat je inspireren en kom donderdagmiddag 6 april van 14.00 tot en met 16.00 uur naar het seminar in Circulair Verpakken Theater 2 in de Brabanthal. Natuurlijk is er ook de gelegenheid om de sprekers en dagvoorzitter vragen te stellen.

Stand F131

Het verduurzamen van de handelsketen is en blijft een belangrijke driver voor de gehele verpakkingsindustrie. Het PEFC-keurmerk is daarom vanzelfsprekend aanwezig met een stand op de Empack, standnummer F131, om iedereen te enthousiasmeren om ook van theedoosje tot en met pallet of transportdoos duurzaam gecertificeerd materiaal in te zetten.

Het seminar “Verrassend circulair en duurzaam verpakken.
Natuurlijk doe je dat!” wordt georganiseerd door PEFC, het keurmerk voor duurzaam papier, karton en hout & de organisatie van Empack.

Bezoek de Empack! Gratis registreren kan hier.