Even voorstellen: Jelle
Jelle de Bijl

Halverwege oktober ben ik begonnen bij PEFC Nederland om het certificeringsprogramma Bomen Buiten het Bos verder op te pakken. Daarnaast zijn er allerlei leuke R&D projecten waar ik mij mee bezig mag houden. Maar wie ben ik?

Mijn naam is Jelle de Bijl. Sinds deze zomer ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Van Hall Larenstein. Hier heb ik de afgelopen jaren met veel plezier de studie bos- en natuurbeheer gedaan. Tijdens mijn studie merkte ik dat ik het erg interessant vond dat wij al duizenden jaren dezelfde grondstoffen uit het bos gebruiken. Een grondstof moet wel heel bijzonder zijn, wil die al zo lang en voor zoveel functies ingezet worden. Omdat de sector mij interessant leek, ben ik gaan specialiseren in hout en de internationale handel hiervan.

Tijdens deze specialisatie heb ik een minor gevolgd aan de Zweedse landbouwuniversiteit. Hier ben ik bekend geraakt met de huidige manier van milieuberekeningen. Dit heeft ertoe geleidt dat ik mijn stage en afstudeerscriptie over milieuberekeningen in de biobased bouw heb gedaan. Deze kennis kan weer goed toegepast worden bij PEFC.

Van Links naar rechts: Rebekka (stagiaire), Patricia (Marketing & Communicatie), Maarten (Voorzitter), Saskia (Boekhouding), Julia (Secretariaat), Jelle (Duurzaamheidsadviseur), Irma (Secretariaat) en Marten (National Secretary)

Het is belangrijk dat PEFC als keurmerk bedrijven ondersteuning kan bieden bij het voldoen aan toenemende verwachtingen rond duurzaamheid en de bijbehorende verslaglegging. Daarom ben ik gemotiveerd om, samen met onze leden, uit te zoeken wat we nog meer en beter kunnen doen om de transitie naar duurzame keuzes zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Er heerst een goede werksfeer binnen het team, waar ik altijd bij iemand aan kan kloppen met de nodige vragen. Deze eerste maand ben ik vooral bezig geweest met plannetjes maken, bekijken hoe PEFC in elkaar zit en het inlezen in verschillende materie. Hierdoor heb ik extra veel zin om op pad te gaan en alles in de praktijk te zien. Ik ben benieuwd wat de komende tijd gaat brengen!

Neem gerust contact op met mij als je meer wilt weten over het certificeringsprogramma Bomen Buiten het Bos.

Met vriendelijke groeten,

Jelle

jelle.de.bijl@pefc.nl

T 030 693 00 40 of 06 41 61 93 75