Geef je mening over het Zuid-Afrikaanse boscertificeringssysteem
Zuid-Afrikaans landschap - PEFC

PEFC International nodigt belanghebbenden over de hele wereld uit om feedback te geven op het nationale boscertificeringssysteem van Zuid-Afrika. Om je mening te geven ga je naar het online consultatietool.

De South African Forestry Assurance Scheme (SAFAS) trad eerder dit jaar in mei toe als lid van PEFC International. Dit is de eerste keer dat het nationale Zuid-Afrikaanse boscertificeringssysteem ter goedkeuring is ingediend.

Geef nu je mening! De deadline is 9 januari 2018.

Leer meer over het Zuid-Afrikaanse systeem

Om je beter begrip van het Zuid-Afrikaanse boscertificeringssysteem te geven kan je je aanmelden voor de webinar op 19 december a.s. SAFAS zal deze webinar gebruiken om het systeem te introduceren, met de focus op het standaard instellingsproces en de structuur van SAFAS in het algemeen. De webinar vindt plaats van 13.00 – 14.00 uur op dinsdag 19 december. Meld je nu aan!

Het PEFC-goedkeuringsproces

De wereldwijde 60 dagen durende publieke consultatieronde is een essentieel onderdeel van het PEFC-goedkeuringsproces. Het is de kans om jouw commentaar en mening te geven over elk aspect van het nationale boscertificeringssysteem.

De informatie die uit deze raadpleging wordt ontvangen zal worden gebruikt door een onafhankelijke deskundige om te bepalen of het nationale systeem voldoet aan de internationale vereisten. Zodra het nationale systeem met succes de beoordeling heeft doorstaan stemt de Algemene Vergadering van PEFC over de eventuele goedkeuring ervan. Een twee derde meerderheid is vereist om een ​​systeem goed te keuren.

Meer informatie over het PEFC-goedkeuringsproces is hier te lezen.

We hebben je mening nodig!

We nodigen alle belanghebbenden uit om uiterlijk 9 januari 2018 de online consultatietool te gebruiken en feedback te geven op het SAFAS-certificeringssysteem.