Herziene eisen voor certificeerders – geef je feedback!
MWV Westrock papierfabriek Venlo - PEFC

De publieke consultatieronde over onze eisen voor certificeringsinstellingen is geopend. Je hebt tot 21 juli a.s. de tijd om je feedback te geven.

Wereldwijd worden belanghebbenden uitgenodigd om feedback te geven over de herziene eisen voor certificeringsinstellingen. Geef je opmerkingen, feedback en suggesties om ervoor te zorgen dat de standaard voldoet aan jouw behoeften en verwachtingen.

Geef uiterlijk 21 juli jouw feedback via onze online consultatie platform.

Om je meer informatie te bieden over de voorgestelde wijzigingen in de vereisten voor certificeringsinstellingen, kan jij je aanmelden voor de webinar op 6 juni 15.00 uur of 4 juli, 11.00 uur CEST (Central European Summer Time, Midden-Europese Zomertijd).

Wat is er veranderd?

De standaard ‘PEFC Certification Bodies Requirements’ (PEFC-certificeringinstellingen Vereisten) legt de vereisten vast voor certificeringsinstellingen die PEFC Chain of Custody-certificering uitvoeren bij bedrijven. Een van de  veranderingen in het document is om certificering efficiënter en milieuvriendelijker te maken door interne audit programma’s op afstand te doen (“remote internal audititing”) i.p.v. ter plaatse bij multi-site certificering  er voor zorgen dat minder gereisd hoeft worden, wat reis-gerelateerde kosten, tijd en CO2 uitstoot scheelt. Ook weerspiegelt de standaard nog meer onze toewijding aan gender gelijkheid.

Openbare raadplegingen

Een publieke consultatieronde is een essentieel onderdeel van het ontwikkelingsproces van onze internationale eisen. Tijdens deze consultatieronde kan je opmerkingen, feedback en suggesties geven. Elke indiener krijgt een reactie.

De openbare raadpleging over de vereisten voor certificeringsinstellingen is de laatste van ons totale herzieningsproces van PEFC standaarden. We hebben al verschillende internationale standaarden herzien en gepubliceerd, waaronder de standaarden voor duurzaam bosbeheer en groepscertificering. De publieke consultatierondes voor onze PEFC Chain of Custody- en PEFC-handelsmerknormen lopen nog.  Je kan jouw feedback op beide essentiële documenten tot 9 juli geven.

Geef je feedback!

De consultatieronde voor de vereisten van PEFC-certificeringsinstellingen is open tot 21 juli 2019. Geef je opmerkingen op via onze online consultatietool. Vergeet niet om je aan te melden de webinar om meer te weten te komen over de voorgestelde wijzigingen.

Als je vragen hebt kan je via technical@pefc.org contact opnemen met PEFC International.