Hout met Hartstocht: persoonlijke verhalen van de makers

Bij PEFC zijn we dol op hout en papier. Beide zijn echte, pure en mooie natuurlijke materialen. Het PEFC-keurmerk helpt te verzekeren dat deze materialen eindeloos beschikbaar blijven uit goed beheerde bossen. Wat vinden de ambachtslieden die met hout en papier werken van de materialen? Wat beweegt hen en wat doen deze bosproducten met hen?

PEFC Hout met Hartstocht

PEFC deelt graag de persoonlijke verhalen van haar partners over hun hartstocht voor hout en papier. Daarom presenteert PEFC ‘Hout met Hartstocht’. Van houtconstructeur tot en met ontwerpster, van bouwer tot en met verpakkingsmaker. De aandacht en liefde voor het vak en de materialen is wat hen bindt. In een reeks korte films delen Leon, Barbara, Hans, Wouter en Kees hun persoonlijke liefde voor hout en papier.

Hout en papier zijn niet weg te denken uit ons leven, we gebruiken het allemaal dagelijks. Of we nu een pak melk of een boek kopen of op een stoel aan de tafel gaan zitten om een kaart te schrijven. Papier en hout gaan dagelijks door onze handen, duizenden producten worden gemaakt van materialen uit het bos. Iedereen heeft dan ook iets met hout en papier. De een nog meer dan de ander. Zoals de PEFC partners, de ambachtslieden, de ontwerpers, de architecten, de bouwers, de makers, die dagelijks werken met PEFC-gecertificeerde materialen

Met een knipoog naar Valentijnsdag zullen Leon, Barbara, Hans, Wouter en Kees vanaf zondag 14 februari hun liefde voor het vak en de materialen uit het bos met u delen. Dit is het begin van een reeks portretten van ambachtslieden, de ontwerpers, de architecten, de bouwers, de makers, die dagelijks werken met PEFC-gecertificeerde materialen.

Bekijk de films met de persoonlijke verhalen over de hartstocht voor hout en papier op www.houtmethartstocht.nl.

PEFC logo

PEFC Hout met Hartstocht - maak kennis met LeonPEFC Hout met Hartstocht - maak kennis met BarbaraPEFC Hout met Hartstocht - maak kennis met Wouter en KeesPEFC Hout met Hartstocht - maak kennis met Hans

14.02.2016