Maak kennis met de sprekers
Empack 2016 PEFC seminar

Tijdens het verpakkingsevent Empack in de Jaarbeurs te Utrecht organiseren Easyfairs en PEFC een conferentie met de titel ‘Green washing of Green business?’ op woensdagmiddag vanaf 13.00 uur. Maak kennis met de sprekers van deze conferentie.

Green business is natuurlijk het doel, want Green washing is not done. Verschillende sprekers vertellen over de duurzame waardes en visies van hun organisatie en welke innovatieve stappen gedaan worden van ontwerp, de hernieuwbare en recyclebare grondstof tot en met het eindproduct: de verpakking in de schap. Je kan je hier online gratis registeren om de Empack en de conferentie te bezoeken.

Hieronder kun je meer informatie lezen over de sprekers en hun onderwerpen:

13.00: Siem Haffmans, verpakkingsexpert van Partners for Innovation is de dagvoorzitter.

Siem helpt bedrijven met succesvolle duurzame innovaties van producten en verpakkingen. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als adviseur en combineert zijn kennis van duurzaamheid, design, productie en markten. Daarnaast is hij lid van de toetsingscommissie van KIDV en (gast)docent bij TU Delft en het Nederlands Verpakkingscentrum.

13.10: Circulair ondernemen vraagt om circulair verpakken, Erik Timmermans | Papierenkarton.nl & Gert Rieder | Milieu- en MVO-specialist

Met een hernieuwbare bron (die mede door certificeringsprogramma’s als PEFC in omvang toeneemt) en prachtige inzamelings- en hergebruikscijfers zijn papier en karton de verpakkingsmaterialen voor een circulaire economie. Maar om werkelijk circulair te zijn moet er nog veel gebeuren. Gert Rieder en Erik Timmermans geven tips voor de verduurzaming van verpakkingen.

13.30: Better with Less by Metsä Board: SkinCare 2.0 eco-concept, Maarten Florizoone | Metsä Board

Metsä Board introduces its SkinCare 2.0 cosmetic gift box design which was recently named ‘Champion of Packaging Printing, Paper Packaging’, at the 29th Hong Kong Print Awards.
Created by Metsä Board’s packaging design team, the new SkinCare 2.0 gift box demonstrates a more environmentally friendly packaging design through the use of lighter weight paperboard materials and the elimination of the plastic wrap. In addition, each box design offers a unique opening and reclosing experience combined with maximum runnability performance on automated packaging lines.

13.50: Waarde creëren door kleur te bekennen, Hans Piera | Asia Pulp and Paper

In een tijd dat de verpakkingsindustrie volop in beweging is door gewijzigd consumentengedrag en wetgeving, maar ook door de extra aandacht voor voedselverspilling en de plastic soep, laat Asia Pulp en Paper zien hoe een groen businessmodel waarde creëert.

14.10: Over groene grenzen, Ekaterina Smid-Gankin | Bio Futura BV

Mede door de toenemende vraag van consumenten en overheid naar biobased grondstoffen en producten wordt het voor bedrijven cruciaal om hierin te investeren. De kunst is om goede producten te maken met nog betere eigenschappen. Succesvol duurzaam ondernemen vraagt om een heldere visie en het maken van duidelijke keuzes. Niet alleen groen denken, maar groen doen – zonder compromis!

14.30: Met zorg voor ons bos én je verpakking, Marten de Groot | PEFC

Wat heeft bosbeheer met duurzaam verpakken te maken? Consumenten vinden meer en meer dat het transparant maken van de duurzame herkomst van een productverpakking onderdeel is van de merkwaarde van een bedrijf. Eén van de eenvoudigste manieren om aan klanten te communiceren dat de verpakking duurzaam is, is door  PEFC-gecertificeerd papier of karton, materiaal uit het bos, in te zetten voor verwerking bij een PEFC Chain of Custody gecertificeerd bedrijf.

14.50: Duurzaam ondernemen voor toekomstbehoud, Wouter Wigman | Remmert Dekker Packaging

Verpakkingsbedrijf Remmert Dekker Packaging is een familiebedrijf dat al 122 jaar verpakkingen maakt. Letterlijk van generatie op generatie wordt de ervaring en verantwoordelijkheid van het bedijf doorgegeven. Wat levert dit op aan inzichten en handelswijze voor een duurzaam ondernemerschap in deze moderne tijd en hoe kijkt men naar de toekomst?

PEFC op de beursvloer

Op de beursvloer kunnen verpakkingsexperts ook kennis maken met duurzame materialen op het nieuwe Materialenplein. Het PEFC team is daar te bezoeken op stand F227 in hal 2.

Registreer je nu gratis online en bezoek het verpakkingsevent Empack en de conferentie.