SDG’s centraal tijdens MVO Nederland nieuwjaarsevent.
Sustainable Development Goals, PEFC jaaroverzicht 2015

PEFC partner van MVO Nederland sluit naadloos aan.

19 januari a.s. zal PEFC weer aanwezig zijn op het Plein der Ambities tijdens het nieuwjaarsevent van MVO Nederland in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit jaar staan de Sustainable Development Goals (SDG’s) die de Verenigde Naties heeft geformuleerd om een betere wereld te bereiken centraal. Het keurmerk PEFC levert een vrijwel naadloze omzetting van die ontwikkelingsdoelen in concrete acties. Wie werkt met het PEFC keurmerk werkt aan de SDG’s.

Het internationale PEFC keurmerk staat voor duurzaam bosbeheer. Het meest voor de hand liggende waar duurzaam bosbeheer aan bijdraagt is bescherming van het leven op land, Sustainable Development Goal nummer 15. Zo’n 80% van de plant- en diersoorten is namelijk afhankelijk van bos voor hun bestaan. Duurzaam bosbeheer levert een wezenlijke bijdrage aan het realiseren van de meeste – zo niet alle – SDG’s. Duurzaam bosbeheer omvat namelijk veel meer dan alleen beheer van bos en milieukwesties. Duurzaam bosbeheer gaat ook over de sociale, economische en culturele dimensies in de wereld. Dit zijn ook de kernelementen van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s).

Sustainable Development Goals Verenigde Naties, PEFC

Sustainable Development Goals, PEFC jaaroverzicht 2015

PEFC roept een ieder op om zijn bijdrage aan het realiseren van de ontwikkelingsdoelen te leveren.

Dat kan op twee manieren: door het vragen en leveren van duurzaam gecertificeerd hout en papier en door het uitvoeren van concrete projecten.

PEFC heeft daarvoor een uniek mede-financieringsprogramma voor lokale initiatieven om duurzaam bosbeheer te stimuleren: het Collaboration Fund. Jaarlijks kunnen non-profit organisaties en leden van PEFC projectvoorstellen indienen. Organisaties uit de publieke en particuliere sector kunnen projectpartners zijn. Eerdaags kunnen projectvoorstellen worden ingediend voor het 2017 Collaboration Fund. De start voor het insturen van projectvoorstellen wordt aangekondigd in onze nieuwsbrief. Blijf op de hoogte en schrijf je in.

Meer weten over PEFC en de DSG’s? Lees hier meer.