Inschrijvingstermijn verlengd:

Meld duurzaam bouwproject voor prestigieuze prijs

Ieder jaar wordt tijdens het World Architect Festival (WAF) de prestigieuze Best Use of Certified Timber Prize uitgereikt. De inschrijvingstermijn voor deze prijs is nu, vanwege de wereldwijde coronacrisis, verlengd tot 8 januari 2021.

 Het 13de World Architecture Festival wordt dit jaar volgens planning van 2 tot en met 4 december gehouden in Lissabon. De Best Use of Certified Timber Prize wordt voor de derde keer op rij gesponsord door PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Met de prijs worden architecten en projectteams beloond voor het gebruik van gecertificeerd hout als het belangrijkste bouwmateriaal voor hun gebouw. De prijs werd vorig jaar gewonnen door iredale Pedersen Haak architecten  en Advanced Timber Concepts Studio, voor hun Pingelly Recreation and Cultural Centre (PRACC) in West-Australië.

copyright foto’s Pingelly Recreation & Cultural Centre in Australië: © iredale pedersen hook architects

Het is heel eenvoudig om jouw duurzame project aan te melden voor de prijs: je meldt je project eerst aan voor het World Architecture Festival in één van de achttien categorieën die vallen onder de noemer ‘voltooide gebouwen’. Tijdens die aanmelding hoef je alleen maar een extra vakje aan te vinken: ‘Please consider me for Best Use of Certified Timber Prize’. Je vindt deze optie onder het kopje ‘Extra projectprijzen’.

PEFC kijkt ernaar uit om samen te werken met architecten, ontwerpers en bouwteams van over de hele wereld en hoopt ook dit jaar weer fantastische gebouwen te zien, gemaakt met hout uit duurzaam beheerde bossen. Doe mee!