Entree Keukenhof

Entree Keukenhof

Entree Keukenhof

Product Description:

Op 21 maart, de internationale dag van de bossen, opent de Keukenhof in Lisse weer haar deuren. Zo’n 1,5 miljoen bezoekers zullen ook dit jaar weer de grootste bloementuin ter wereld bezoeken via de imposante entree met opvallende dakconstructie van hout: PEFC-gecertificeerd hout.

Het entree is als een poort waar de bezoekers naar binnen gaan. Het poorteffect wordt gecreëerd doordat het getrapte dak leunt op twee gebouwen: het een-laagse gebouw waarin zich onder andere een restaurant en de toiletten bevinden en het twee-laagse gebouw met op de begane grond de kassa’s en de souvenirwinkel en de kantoren op de tweede verdieping.

Als de bezoekers de Keukenhof binnen gaan en omhoog kijken zien zij de hemel door de houten driehoeken van het dak. Het opengewerkte dak is een diagonale constructie met brede overspanning van zo’n 25 meter voornamelijk gemaakt van hout, daarmee sluit het gebouw naadloos aan op de omgeving. Het entree is een ontwerp van architectenbureau Mecanoo te Delft. De opening van het gebouw werd verricht door Francine Houben, creative director van Mecanoo.

De Keukenhof te Lisse is dit jaar geopend van 21 maart tot en met 19 mei.

Projectinformatie

 

Foto’s: copyright Mecanoo architecten.

Tekst: Patricia Dolman, Marketing & Communicatie PEFC Nederland.  Heb jij ook een mooi project of product met PEFC-gecertificeerd materiaal? Neem dan contact met ons op.