Nieuws

Nieuwsberichten

Kom je ook ‘bomen’ dinsdagmiddag 10.10 in Driebergen? Bij PEFC hebben we ons altijd ingezet voor duurzaam beheer en bescherming van bossen. We erkennen echter ook dat bomen niet alleen in bossen groeien, daarom is certificering van bomen buiten het bos nu ook mogelijk is. Tegelijkertijd rolt de EU nieuwe regelgeving uit over de houtsector.
Zoals we inmiddels weten is CO2 het belangrijkste gas dat de opwarming van de aarde veroorzaakt. Bossen hebben de unieke eigenschappen dat zij leven van CO2 (koolstofdioxide) én het voor het klimaat en mensen schadelijke gas kunnen opslaan. Uit diverse recente studies blijkt hoe belangrijk bos kan zijn in de strijd tegen broeikasgassen. In Europese bossen
De waarde van bomen buiten het bos wordt wereldwijd steeds meer erkend. Zo bleek ook tijdens de 2023 PEFC week. PEFC combineerde de jaarlijkse PEFC week dit jaar met de jaarlijkse conferentie van Sustainable Forestry Initiative (SFI), deze keer in het prachtige Vancouver, Canada. SFI is een duurzaamheidsorganisatie voor bosbeheer die actief is in de

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je in op onze mailinglijst en ontvang het laatste nieuws over PEFC, duurzaam bosbeheer, hout, houtproducten (als papier en karton) en andere gerelateerde onderwerpen, zowel nationaal als internationaal. De nieuwsbrief wordt maximaal acht keer per jaar gestuurd. 

Onze campagnes

Voor de pers

Belangrijke bronnen

Hieronder vind je links naar publicaties inclusief het internationale jaarverslag. Voor meer informatie of beeldmateriaal kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Over PEFC
Wat maakt ons uniek?
Annual review

Meld je aan voor onze persberichten

My Newsletter

PEFC Nederland

Hollandseweg 7-G
6706 KN Wageningen
Contactpersoon: Patricia Dolman
Tel. +31 (0)30 693 00 40