OLVG Anna Paviljoen

OLVG Anna Paviljoen

OLVG Anna Paviljoen, PEFC gecertificeerd hout
OLVG Anna Paviljoen

Product Description:

OLVG Anna Paviljoen, PEFC gecertificeerd hout
Met 53 zorgsuites is het Anna Paviljoen, het moeder- kindcentrum van het ziekenhuis Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG), een van de grootste moeder- en kindcentra van het land. De zorgsuites zijn comfortabel en geven de ouders en het kind privacy en 24 uur service. Het gehele interieur van het Paviljoen is van PEFC-gecertificeerd hout.

Moeder, kind én partner verblijven samen in een eigen moderne zorgsuite, die volledig is afgestemd op de behoeften van het jonge gezin. Uniek is dat de vaders ook mogen blijven slapen in het Paviljoen. Jaarlijks worden ongeveer 3000 kinderen geboren in het Anna Paviljoen. Het Paviljoen is bestemd voor baby’s vanaf 32 weken. Tijdens de opening waren een aantal Anna’s van verschillende leeftijden speciale gasten, alle Anna’s zijn namelijk geboren in het Anna Paviljoen van het OLVG.

Het Anna Paviljoen is ontworpen door EGM Architecten. Naast een uniek ontwerp en zorgconcept is er in het Anna Paviljoen aandacht voor hout uit duurzaam beheerd bos. De interieurbouwer Herman Thijs B.V., in het bezit van een PEFC Chain of Custody-certificaat installeerde meubilair, kasten, banken, bedden en balies gemaakt van PEFC-gecertificeerd hout. Hiermee levert het OLVG een bijdrage aan een toekomst met hout voor generaties die in het Anna Paviljoen geboren worden.

Burgemeester Van der Laan en Aaf Brandt Corstius opende het Anna Paviljoen op 9 april ’15. Meer informatie over het Anna Paviljoen is te lezen op de website van het OLVG.

Tekst: Patricia Dolman, Communicatie PEFC Nederland