Wat heeft riolering met duurzaam hout te maken?

Wat heeft riolering met duurzaam hout te maken?

ADB, riolering Zaandam, PEFC gecertificeerd hout
Wat heeft riolering met duurzaam hout te maken?

Product Description:

ADB, riolering Zaandam, PEFC gecertificeerd hout
De groene wijk Hoornseveld in Zaandam Zuidoost is in de jaren ‘60 / ‘70 gebouwd en is makkelijk bereikbaar via de A8. In de wijk lag een oud gemengd rioolstelsel dat aan vervanging toe was. De gelegenheid werd te baat genomen om een compleet nieuw rioolstelsel aan te leggen dat tevens afvalwater scheidt.

Nu zal u denken ‘wat heeft riolering met duurzaam hout te maken?’. Ook bij het aanleggen van rioleringen is hout nodig, zoals heipalen, kespen en klossen. In het project Hoornseveld Zaandam, fase 1 en 2 zijn zo’n 14.000 heipalen en ca. 500 m3 gezaagd hout voor de kespen en klossen gebruikt. Allemaal 100% PEFC gecertificeerd. Ook ondergronds wordt dus duurzaam PEFC hout ingezet.

Gecertificeerd hout inzetten in projecten doen we gewoon in Nederland. En daar mogen we best trots op zijn. Het specificeren van duurzaam hout in besteksteksten is eenvoudig en de levering ook. Doen dus!Voorbeelden van andere rioleringen met PEFC™ gecertificeerd hout in Zaandam zijn o.a.: Kleine Tocht, Twiskeweg e.o., Poelenburg fase 1 & 2, Peldersveld, Kogerveld, Dennenstraat en Musical-Symfonie.

ADB BV is PEFC Chain of Custody gecertificeerd.

Tekst: Patricia Dolman, Communicatie PEFC Nederland