Duurzame strips. En dat mag gezien worden

Duurzame strips. En dat mag gezien worden

Stripverhalen op PEFC gecertificeerd papier
Duurzame strips. En dat mag gezien worden

Product Description:

Stripverhalen op PEFC gecertificeerd papier
De stripverhalen als Lucky Luke, Bollie & Billie en Robbedoes van de Frans-Belgische uitgeversgroep Média-Participations worden gedrukt op PEFC-gecertificeerd papier. Dat mag gezien worden. Het PEFC-keurmerk is dan ook zichtbaar in de stripboeken. Zo krijgt en ziet de lezer de garantie dat het gebruikte papier duurzaam is.

Doordat Média-Participations over schakelde op PEFC-gecertificeerd papier krijgen stripfanaten de garantie dat het papier afkomstig is uit duurzaam beheerd bos, waarbij rekening gehouden wordt met zowel de sociale, ecologische als economische. Zo wordt er dus nooit meer gekapt dan er opnieuw wordt aangeplant of natuurlijk terug groeit en gaat het bos niet verloren.

De groep heeft zo’n 10.000 titels waaronder stripalbums als Lucky Luke, Bollie & Billie, Robbedoes, Poker, Shelley, Michel Vaillant, Clara, Garfield en Snoopy. De groep drukt zo’n 20 miljoen albums per jaar. De uitgevers schatten dat er per jaar zo’n 4.500 ton PEFC-gecertificeerd papier door de persen gaat. Daarvoor doen ze een beroep op tal van drukkerijen die in het bezit zijn van een PEFC Chain of Custody certificaat.

Tekst: Patricia Dolman, Communicatie PEFC Nederland