Een duurzame verpakking en een betere toekomst

Een duurzame verpakking en een betere toekomst

Een duurzame verpakking en een betere toekomst

Product Description:

Een betere wereld… begint bij jezelf

“Bijna de helft van alle ex-gedetineerden in Nederland belandt binnen twee jaar weer in de gevangenis. Onze visie is dat werk cruciaal is om deze vicieuze cirkel te doorbreken.”


Met Zuivere Koffie en Guiltea heeft Jemuel Lampe zelf ooit de stap de juiste kant op gedaan. Jemuel is deze sociale onderneming gestart nadat hij zelf op jonge leeftijd met politie en justitie in aanraking kwam. Hij kwam erachter dat een succesvolle terugkeer in de samenleving nog niet zo makkelijk of vanzelfsprekend was. Jemuel wilt met zijn sociale ondernemingen graag een positieve impact maken op de samenleving en gemotiveerde (ex)-gedetineerden een eerlijke kans geven: door re-socialisatie en re-integratie. Eentje met een duurzame toekomst.

“Onze koffiebranderij en bakkerij bieden niet alleen tijdsbesteding aan de gedetineerden, ze leren er ook echt een ambacht. Als ze vrijkomen, kunnen ze iets wat ze voorheen niet konden. Dat geeft niet alleen meer kans op een betaalde baan, maar ook een gevoel van eigenwaarde.”

Foto boven: Phil Nijhuis. Links: oprichter Jemuel Lempe, rechts: Martijn Baar, hoofd arbeid in JC Zaanstad.

Als Jemuel zegt dat hij een positieve impact wilt maken op de samenleving doelt hij niet alleen op een succesvolle terugkeer van ex-gedetineerden. Het product moet helemaal kloppen en maatschappelijk verantwoord zijn volgens Jemuel. De koffie is volledig biologisch en de verpakking duurzaam.

Een zuiver jasje van Remmert Dekker Packaging

Niet alleen de inhoud is ‘zuiver’, ook de verpakking moest voor het merk helemaal kloppen. Samen met Remmert Dekker Packaging ontwikkelde hij een verpakking gemaakt van materiaal afkomstig uit duurzaam beheerde bossen met een uitstraling passend bij de boodschap van het product. Geloof in herstel, hoop voor de toekomst en liefde voor koffie. Kwaliteitsproducten met een stoere uitstraling en een eerlijke boodschap, helemaal van deze tijd.

Een hernieuwbaar leven

Het gros van de koffieverpakkingen heeft een aluminium binnenzijde en een plastic buitenzijde. Dit maakt dat de verpakkingen niet tot moeilijk kunnen worden gerecycled. Lampe wilt met zijn koffie niet aan deze berg afval bijdragen dus bedacht hij een alternatief.
De papieren buitenzijde van de verpakking is PEFC-gecertificeerd en bedrukt met milieuvriendelijke inkt. Die kan worden gerecycled en weer terug de maatschappij in voor een vernieuwd leven.

Koekje erbij?

Een bakkie is geen bakkie zonder koekie erbij. Behalve koffie en thee, is de sociale onderneming inmiddels ook gedoken in de ambachtelijke wereld van bakkersproducten. Uiteraard ook gemaakt in Nederlandse gevangenissen, onder de naam Jailbird Bakery.

Foto rechts: Social Impact Maker