Duurzaam bosbeheer doe je samen

Duurzaam bosbeheer doe je samen

Duurzaam bosbeheer doe je samen

Product Description:

Deze video geeft een impressie hoe het Forum samenwerkt.

Duurzaam bosbeheer is belangrijk. Doordat boseigenaren hun bos duurzaam beheren, volgens de eisen van het PEFC keurmerk, kunnen toekomstige generaties ook blijven genieten van de bossen.

Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos en dat het bos hierdoor in stand blijft. Om de bosstandaard actueel te houden is eens in de 5 jaar een beoordeling verplicht. Dit om de nieuwste wetenschappelijke inzichten, praktische ervaringen, verwachtingen en verlangens van de samenleving die op dat moment gewenst zijn, in de standaard te houden. PEFC Nederland herziet de bosstandaard niet zelf, dit wordt gezamenlijk gedaan door een groep van belanghebbenden die plaats hebben genomen in een Forum. Voorzitter van het Forum is Albert Schimmelpenninck. De video geeft een impressie hoe het Forum te werk gaat.

De Nederlandse PEFC bosstandaard voor duurzaam bosbeheer beschrijft aan welke eisen het bosbeheer in Nederland moet voldoen om een PEFC-certificaat voor duurzaam bosbeheer te behalen. Voor de Nederlandse boseigenaar is het PEFC-certificaat een bewijs, afgegeven door een onafhankelijke certificeerder, dat zijn bos, aantoonbaar, op een duurzame manier wordt beheerd.