Karton in plaats van plastic

Karton in plaats van plastic

Karton in plaats van plastic

Product Description:

Karton in plaats van plastic

Sinds 1 juli 2021 geldt een verbod op plasticproducten voor eenmalig gebruik. Het bekende familiebedrijf FEBO was er vroeg bij, het bekende gele frietbakje werd al in 2015 veranderd van plastic naar duurzaam gecertificeerd karton.

FEBO was van mening dat het gele frietbakje niet meer bij hun imago paste en ging op zoek naar een duurzaam alternatief. Verpakkingsmaker Remmert Dekker Packaging (RDP) uit Wormer heeft vervolgens een duurzame variant ontwikkeld: een vocht- en vetwerend kartonnen frietbakje met een geïntegreerd sausvakje. Na een testperiode op drie FEBO locaties werd het zogenaamde ‘Dip Delicious’ frietbakje in gebruik genomen door de snackketen. Het duurzame frietbakje met apart sausvakje was een stap voorwaarts om de plastic snackverpakking terug te dringen.

Hernieuwbaar en duurzaam materiaal

RDP gebruikt voor het FEBO frietbakje PEFC-gecertificeerd materiaal. Gecertificeerd materiaal uit PEFC-gecertificeerde bossen geeft aantoonbaar de garantie dat bossen blijven bestaan en dat de grondstof hernieuwbaar is. Gecertificeerde boseigenaren zijn namelijk verplicht om na oogst weer bomen te planten om zo het bos te behouden of uit te breiden. Zo blijven de bossen materialen voor producten en ecosysteemdiensten als schoon water leveren én wordt de CO2 opslag vergroot om de klimaatverandering tegen te gaan.

Trendsettend bakje

De ontwikkeling van het ‘Dip Delicious’ bakje werd door RDP in nauwe samenwerking met klant FEBO een PEFC-gecertificeerd frietbakje. Het resultaat: een trendsettend toekomstbestendig patatbakje van hernieuwbaar, recyclebaar en composteerbaar vouwkarton. RDP heeft patent op het ‘Dip Delicious’ bakje dat ondertussen niet alleen voor friet gebruikt wordt, maar ook voor ander eten, bijvoorbeeld een lekkere Hollandse haring.

Ook de consument weet het

Doordat RDP het PEFC Chain of Custody certificaat heeft kan het PEFC logo op het ‘Dip Delicious’ bakje staan. Zo weet de consument dat het gaat om een duurzaam frietbakje, gemaakt van hernieuwbare grondstof.