Lovechock in rol van pioniers voor milieuvriendelijke verpakkingen

Lovechock in rol van pioniers voor milieuvriendelijke verpakkingen

Lovechock in rol van pioniers voor milieuvriendelijke verpakkingen

Product Description:

In de rol van pioniers – lang voordat de Europese Unie een verbod op eenmalig gebruik van plastic invoerde om plastic afval tegen te gaan – ging de oprichtster van Lovechock op zoek naar een oplossing voor milieuvriendelijke verpakkingen. De verpakkingen zijn al sinds 2011 plasticvrij. Daarvoor wordt houtcellulose gebruikt om een transparante folie te maken die 100% composteerbaar is en binnen 3 maanden praktisch verdwenen is. Dat maakt de folie volledig circulair.

Voor onze toekomstige generaties

“Love for the Planet” is stevig verankerd in de filosofie van Lovechock. Plasticproductie en afval heeft een significante invloed op het klimaat en het probleem groeit naarmate de productie van plastic toeneemt. Lovechock streeft ernaar om de aarde in de best mogelijke staat aan toekomstige generaties over te laten door bewust met materialen om te gaan.

Het transparante folie is gemaakt van eucalyptusbomen uit PEFC-gecertificeerde en duurzaam beheerde bossen. PEFC-gecertificeerd materiaal geeft de garantie dat bossen blijven bestaan en dat de grondstof hernieuwbaar is.

Gecertificeerde boseigenaren zijn namelijk verplicht om na oogst weer bomen te planten om zo het bos te behouden of uit te breiden. Zo blijven de bossen materialen voor (verpakkings)producten en ecosysteemdiensten als schoon water leveren én wordt de CO2 opslag vergroot om de klimaatverandering tegen te gaan.

Chocola zonder schuldgevoel

Goed zijn voor onze planeet betekent dat Lovechock ervoor zorgt dat hun producten op een verantwoorde manier worden verpakt. De PEFC-gecertificeerde verpakking is makkelijk hersluitbaar en heeft een kleurrijk design. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen, blijft Lovechock de verpakkingen door de jaren heen herontwerpen. De wikkel is nu bijvoorbeeld afkomstig uit Europa in plaats van de VS en gebruikt 20% minder materiaal dan voorheen. En niet geheel onbelangrijk is de inhoud van de verpakking: die is gevuld met rauwe chocola bestaande uit alleen biologische ingrediënten en volledig veganistisch.