Een geleiderail

Een geleiderail

Van Swaay geleiderail van hout, PEFC gecertificeerd
Een geleiderail

Product Description:

Van Swaay geleiderail van hout, PEFC gecertificeerd

“Geen land ter wereld is rijk genoeg om zich de weelde van slechte wegen te kunnen veroorloven”, een bekende uitspraak van koning Willem I en gelijk heeft hij nog steeds. 

Waar auto en autosnelwegen zijn is het noodzakelijk ook afschermvoorzieningen te plaatsen. In Nederland alleen al staat ongeveer 4.000 kilometer geleiderail langs de rijkswegen. Wat is nou mooier als een afschermvoorziening ook nog een natuurlijke uitstraling heeft in het Nederlandse landschap? De H2S® geleiderail is zo’n natuurlijke, esthetisch mooie geleiderail die voldoet aan de Europese norm voor geleiderails (NEN 1317) met een gelijkwaardige levensduur aan de traditionele geleiderail.

In vele landen is een natuurlijke afscherming van hout langs wegen normaal, in Nederland is het nog relatief recent dat hout hiervoor wordt ingezet. Niet alleen is de natuurlijke uitstraling mooi, ook is de houten geleiderail een milieuvriendelijk product, mits het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.Voorbeelden van H2S® projecten met PEFC™ gecertificeerd hout zijn de Daalhemerweg te Valkenburg, de Boekelsedijk te Volkel en toegangsweg naar de Westerschelde tunnel.

Meer informatie over geleiderails is te vinden op de website van Van Swaay. Van Swaay is PEFC Chain of Custody gecertificeerd.

Tekst: Patricia Dolman, Communicatie PEFC Nederland