Even voorstellen: Anne-Phia Maris, bestuurslid PEFC Nederland
Anne-Phia Maris, Foresco Nederland, bestuurslid PEFC Nederland

Sinds oktober 2019 is Anne-Phia Maris bestuurslid van PEFC Nederland. Met haar jarenlange ervaring met audits, palletproductie/reparatie en meer dan 10 jaar bestuurservaring, brengt Anne-Phia relevante expertise mee. We gingen in gesprek met haar over haar rol bij PEFC Nederland.

Anne-Phia is werkzaam als manager QHSE en coördinator bij audits (waaronder PEFC) bij Foresco Oud Gastel en tevens manager QHSE voor Foresco Nederland. Zij zit nu in haar tweede termijn als bestuurslid van PEFC Nederland.

“Mijn betrokkenheid bij PEFC certificering als coördinator en de groeiende duurzaamheidsgedachten bij ondernemers, klanten en de overheid vormen mijn belangrijkste motivatie om bestuurslid van PEFC Nederland te zijn. Ik ben enthousiast om mee te denken en waar mogelijk richting te geven.

Zijn er bepaalde onderwerpen waar je je mee bezig houdt? “Als bestuurslid streef ik naar transparantie en duidelijke communicatie over PEFC certificering. Het is belangrijk om goede samenwerking tussen leden en het bestuur te bevorderen en de regelgeving zo eenvoudig mogelijk te houden.”

Op foto van links naar rechts: Carl Moll (Landgoed Weldam), Cris Mul, Maarten Willemen (AVIH), Anne-Phia Maris (Foresco), Jack Weener (BAM Nederland), Nick Nijman (TABS Holland)

De focus van Anne-Phia ligt duidelijk bij het behartigen van de belangen van de leden. Om de betrokkenheid van de leden te vergroten en bewustwording te stimuleren, vindt zij ook promotie via bedrijven belangrijk en het geven van presentaties tijdens bijvoorbeeld brancheorganisatiebijeenkomsten en beurzen. Tevens vindt zij het enthousiasmeren van doelgroepen die productieprocessen beïnvloeden, denk bijvoorbeeld aan architecten en ontwerpers, essentieel want die doelgroepen kunnen bijdragen aan het vergroten van de vraag naar gecertificeerd hout en houten producten. Het project Tomorrow’s Timber Talks is daar een goed voorbeeld van omdat via de Talks architecten, ontwerpers, beleidsmakers en ontwikkelaars geïnformeerd worden over de positieve impact die zij kunnen hebben op onze bossen door het gebruiken van gecertificeerd hout bij het realiseren van gebouwen en woningen.

Wat is de uitdaging voor de komende jaren? “De grootste uitdaging blijft het verspreiden van de PEFC-gedachte en het ondersteunen van onze leden, de gecertificeerde bedrijven, zoals bij de naleving van de EUDR die op 30 december ingaat.